Opening Shmestafette

Opening Shmestafette

Zaterdag, 12 oktober, 16 uur

Shmesposter

Beeld: Arno Bleeker

We vieren de opening van onze eerste expositie en de start van de Shmestafette. De Shmestafette daagt kunstenaars uit verschillende disciplines uit om in te grijpen in andermans werk. Het kunstwerk van de een dient als grondstof voor de ander. De expositie groeit mee en geeft inzicht in het werk achter het kunstwerk. Vanaf 12 oktober tonen we het werk van deelnemer één en de eerste, onbevangen reactie van deelnemer twee.

viktorija

Beeld: Viktorija Medvedeva

Deelnemer 1: Viktorija Medvedeva
Viktorija Medvedeva is de eerste deelnemer. Na haar studie aan de Gerrit Rietveld Academie heeft ze zich ontpopt tot een multidisciplinaire kunstenaar. Ze maakt sculpturen, foto’s, installaties, video’s en video-installaties. Ze houdt ervan om het absurde in het alledaagse te vinden en maakt dit in haar werk inzichtelijk.

Deelnemer 2: David Wasch
David Wasch zal ingrijpen in het werk van Viktorija. Hij is dit jaar afgestudeerd aan de Fine Arts-afdeling van de Gerrit Rietveld Academie. David is schilder en maakt collages, video’s en installaties. In zijn werk zoekt hij naar herinneringen en flarden van herinnering. Hij verknipt, vervormt, vertroebelt en verheldert, tot beelden ontstaan die andere beelden bij de kijker oproepen, maar waarvan de exacte betekenis in het ongewisse blijft.