15-08 DITDIT-DADA-DITDIT

DITDIT-DADA-DITDIT

Tuesday, August 15

Een innige verstrengeling van eten, dans, muziek, poëzie en performance. Slechts 19,50 voor drie gangen en vijf korte optredens. Heb je al gegeten en wil je enkel de optredens meemaken? Dan betaal je 9 euro. // A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and performance. 19,50 for three courses and five short performances. Already had dinner? Then it’s 9 euro for all the performances.

GRAAG RESERVEREN! MAIL NAAR INFO@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

Eten: John Pastinaak at De Verkeerstoren
John Pastinaak at De Verkeerstoren aka Tim Sprangers kookt en serveert een drie-gangenmenu voor en tussen de performances door. Het diner is gebaseerd op kakelverse seizoensgroenten die in de ochtend zijn geoogst.

Voordracht: Marie Groothof
Marie Groothof studeerde in 2008 af aan de mime opleiding in Amsterdam. Sindsdien maakt ze voorstellingen met haar eigen collectief Schwalbe, en speelt daarnaast o.a. bij Susanne Kennedy, Boogaerdt v/d Schoot. Marie zal korte teksten voordragen die ze geschreven heeft onder de naam ‘polaroids’ (een serie korte portretten van mensen).

Muziek: Keiko Shichijo (speelt Komitas Vardapet)
Begin dit jaar bracht de Japanse en in Amsterdam woonachtige (forte)pianiste Keiko Shichijo een beeldschoon album uit met de Six Dances van de Armeense componist Komitas Vardapet (1869-1935). Het is een uiterst emotionele muziek die Vardapet schreef in Parijs (1906) en baseerde op verschillende Armeense dansstijlen. De uitvoering van Shichijo heeft een grote zeggingskracht.

Muziek: Paul Pallesen & Frank van Bommel
Multi-instrumentalist Paul Pallesen past uitstekend in de ditdit-dada-ditdit serie vanwege zijn eigenzinnigheid en sprekende projecten. Pallesen bespeelt de gitaar, banjo en bouzouki en is een origineel componist. Niet toevallig componeert hij voor een van de leukste jazzbands van Nederland: Bite The Gnatze.
Pallesen nodigt Frank van Bommel uit: een excentriek pianist en een graag geziene muzikant in de Ruimte.
https://www.bitethegnatze.nl/

Dans: Morning, Mourning van Youri Peters & Marie Khatib-Shahidi
(gepresenteerd door Festival WhyNot)

Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi zijn twee artiesten die samenwerken sinds 2015. In het eerste stuk wat ze hebben gemaakt Morning, Mourning staat het bewegende lichaam centraal. Het stuk maakt gebruik van fysieke toestanden die worden gekoppeld aan het gevoel. Op die manier ervaart het publiek rouw, afwezigheid, eenzaamheid en het terugtrekken van een ander. Door deze gevoelens te verbinden met het eigen verleden, maakt ieder zijn eigen verhaal.

Dans en choreografie: Youri Peters an Marie Khatib Shahidi
Muziek gecomponeerd door Carlos Ema.

Voordracht: < href="http://www.teddytops.nl" target="_blank">Teddy Tops
Schrijfster van journalistieke artikelen en proza. Maakt graag grote dingen ‘s levens tot kleine hebbelijke rode draadjes en trekt graag de kleine dingen flink uit proportie. Heeft de schrijfstijl van een detective en de naam van een superheldin. Host en programmeert Mensen Zeggen Dingen maandelijks in de Ekko in Utrecht en elk kwartaal in Paradiso, Amsterdam. Schrijft voor o.a. de Dakhaas, Into the Great Wide Open, Theaterfestival Boulevard, Nieuwe Helden, e.d.

Geplaatst in Home, Programma