When:
June 29, 2021 all-day
2021-06-29T00:00:00+02:00
2021-06-30T00:00:00+02:00

Stichting De Ruimte – vacature penningmeester

Over ons

De Ruimte is een podium voor experimentele podiumkunsten in Amsterdam-Noord. Sinds 2013 bieden we plek aan bijvoorbeeld jazz en improvisatie, poëzie, dans, performance en experimentele elektronica. Daarnaast is De Ruimte een huiskamer en horecagelegenheid.

In 2019 werd Stichting De Ruimte opgericht om de culturele activiteiten van het podium (voorheen volledig vanuit een VOF gerund) te organiseren. Sindsdien bevinden we ons in een proces van professionalisering. De Ruimte wil zich graag ontwikkelen van een DIY-podium naar een aanjager van experimentele podiumkunsten in Amsterdam. Wij vinden het enorm belangrijk om artiesten en disciplines te verbinden en dit te doen op eerlijke en inclusieve wijze.

De komende jaren verbinden we ons aan het project Super Sexyland World, een collectief gerunde plek gevestigd in het voormalige Wilhelmina Dok. De Ruimte zal haar programma (grotendeels) naar deze locatie verplaatsen en waar mogelijk samenwerkingen met de overige daar gevestigde partijen aangaan. Daarnaast zullen we gaandeweg ons programma verbreden en nieuwe dwarsverbanden aanbrengen. Al met al een proces waar we veel zin in hebben, maar dat ook de nodige uitdagingen met zich mee zal brengen.

Het bestuur

Het bestuur van Stichting De Ruimte is eindverantwoordelijk voor beleid, financiën en organisatie. De dagelijkse gang van zaken is gedelegeerd naar de twee coördinatoren. Het bestuur bestaat uit maximaal vijf personen (momenteel zijn dit er vier).

Het bestuur besluit over beleid, jaarcijfers en subsidies. Daarbuiten dient het bestuur als vraagbaak en ondersteunt het de coördinatoren bij grotere kwesties.

We streven naar een onafhankelijk bestuur (zowel van De Ruimte als onderling), met verschillende achtergronden en expertises. Hierin wordt gezocht naar een goede mix van geslacht, gender en culturele achtergrond. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst en cultuur worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

De penningmeester

  • Heeft een kritische blik op de financiën van de stichting
  • Bewaakt de door de financieel coördinator opgestelde jaarlijkse begroting.
  • Weet de goede vragen te stellen over een boekhouding, begroting of jaarverslag.
  • Is hulplijn van de financieel coördinator waar het gaat om financiële zaken.
  • Adviseert de overige bestuurders over de jaarrekening, begroting e.d.
  • Bewaakt de financiële kaders op basis van het afgesproken beleid en de activiteiten.

Andere zaken die worden gewaardeerd:

  • Bestuurservaring.
  • Ervaring/netwerk in het culturele veld, inzicht in de culturele en politieke context.
  • Affiniteit met (experimentele) podiumkunsten en in het bijzonder het programma van De Ruimte
  • Kennis van (culturele) subsidiesstructuren en ervaring bij de aanvraag ervan.

Voorwaarden

De functie is onbezoldigd en voor een periode van maximaal drie jaar. Het bestuur komt vier keer per jaar bij elkaar, indien nodig digitaal.

Reageren kan met een mail plus toelichting naar robert@cafederuimte.nl,

Menu