24-01 POETRY NOORD #2

BLACK FEMINIST POETRY NOORD

Woensdag 24 januari, programma start 19:30, € 7,50

Op deze avond zijn er spoken word performances en worden er gedichten voorgedragen en besproken van o.a. Gwendolyn Brooks, Maya Angelou, Audre Lorde, Lucille Clifton, Rita Dove, Grace Nichols, Mari Evans en Gloria Davis.

Programma:
- Radna Fabias draagt gedichten voor. Haar nieuwe bundel ‘Habitus’ verschijnt begin februari.
- Sydney Lowell treedt op.
- Ellen Brudet van de winkel Coloured Goodies is aanwezig met T-shirts en poppen en leest twee van haar favoriete gedichten van de Afro-Amerikaanse dichteres Maya Angelou (1928-2014): ‘Still I rise’ en ‘Phenomenal Woman’.
- Lonneke Geerlings (Vrije Universiteit) vertelt over de contacten die de Nederlands-Joodse Rosey Pool (1905-1971) had met Afro-Amerikaanse dichteressen, zoals Mari Evans en Gloria Davis.
- Jochem Riesthuis (Universiteit van Amsterdam) plaatst het werk van Gwendolyn Brooks, Maya Angelou, Audre Lorde, Lucille Clifton, Rita Dove en Grace Nichols binnen een wetenschappelijke en politieke context.
- Opacho Asakura treedt op.
- Ferhat Kaplan draagt voor uit eigen werk.
- Dichteres, kunstenaar en zangeres Gloria Holwerda-Williams draagt voor uit eigen werk samen met haar alternatieve band KANIPCHEN-FIT.

Entree €7,50 met vrijwillige donatie *
(beide bestemd voor dichters/sprekers)

* De prijs is verhoogd om sprekers/dichters, die eerst gratis zouden optreden, wat te kunnen betalen. En het programma van de avond is een stuk groter en langer dan oorspronkelijk gepland.

Geplaatst in Home, Programma