24-04 DITDIT-DADA-DITDIT

DITDIT-DADA-DITDIT

Tuesday, April 24, 19:00, € 24,50 / € 10

ditditdadaditdit-notext-square2

Een innige verstrengeling van eten, dans, muziek, poëzie en performance. Slechts € 24,50 voor drie gangen en vijf korte optredens. Heb je al gegeten en wil je enkel de optredens meemaken? Dan betaal je € 10. // A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and performance. € 24,50 for three courses and five short performances. Already had dinner? Then it’s € 10 for all the performances.

GRAAG RESERVEREN! MAIL NAAR DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Een super smaakvol driegangenmenu met groenten en kruiden uit de moestuin om de hoek.

MUZIEK: Wolfert Brederode solo
Wolfert Brederode behoort tot de meest authentieke pianisten in Nederland dankzij zijn extreem bedachtzame en lyrische spel en fijnzinnige toucher. Hij is de enige Nederlandse jazzmuzikant en bandleider onder contract bij het wereldberoemde Duitse label ECM en tourt momenteel regelmatig met zijn trio door Europa.

https://www.wolfertbrederode.com/?file=home

DANS: Kenzo Kusuda
De Japanse choreograaf en danser Kenzo Kusuda toon de poëzie van het menselijk lichaam. Met zijn rijke verbeeldingskracht weet tijdens optredens ook de fantasie van zijn publiek te prikkelen in momenten van mystieke schoonheid. En tegelijkertijd ligt er regelmatig een vleugje humor of relativering in zijn shows verborgen.

http://www.kenzokusuda.com/

POËZIE: Tsead Bruinja
Tsead Bruinja (Rinsumageest, 1974) is dichter in het Fries en in het Nederlands. Zijn meest recente bundels zijn Stofsûgersjongers / Stofzuigerzangers (Afûk, 2013) en Binnenwereld buitenwijk natuurlijke omstandigheden (Cossee, 2015). Bruinja stelt bloemlezingen samen, recenseert, presenteert, interviewt en treedt op in binnen en buitenland. Daarnaast werkt hij regelmatig samen met muzikanten, beeldend kunstenaars en vormgevers. Verder is Bruinja werkzaam als docent poëzie aan de opleiding Creative Writing (Artez, Arnhem).

PERFORMANCE: Het Kleine Theater
Concept / installatie / spel: Amber Rijcken
Muziek: Marta Warelis, Onno Govaert, Julie Kurris
Het Kleine Theater is een audiovisuele installatie, een voorstelling die zijn oorsprong in het landschapsschilderij. Een beeld van een haven, een bergpartij, een bospad, of een boerderij, dat steeds abstracter en ruimtelijker wordt. De elementen van het schilderij trekken zich los en worden acteurs die het landschap weer opnieuw in elkaar zetten. Kleuren, texturen en vormen zoeken elkaar op in steeds veranderende composities. Het geheel wordt tot leven gewekt door licht, wind, beweging en geluid. De boog van de zon bepaalt de lengte van de voorstelling. Na zonsondergang gaat het Kleine Theater op zoek naar een nieuwe muzikale samenwerking voor een volgende dag.

Geplaatst in Home, Programma