DITDIT-DADA-DITDIT

Wednesday, November 15, 19:00, € 24,50 / € 10

ditditdadaditdit-notext-square2

Een innige verstrengeling van eten, dans, muziek, poëzie en performance. Slechts € 24,50 voor drie gangen en vijf korte optredens. Heb je al gegeten en wil je enkel de optredens meemaken? Dan betaal je € 10. // A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and performance. € 24,50 for three courses and five short performances. Already had dinner? Then it’s € 10 for all the performances.

GRAAG RESERVEREN! MAIL NAAR INFO@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

ETEN: Hendrik Leyendeckers

MUZIEK & TEKST: I, poor romantic – Grimm
Na de release van hun eerste single ‘Cool oh no cool’ maakten Raymond Deirkauf en Marjolein van der Meer een muziektheatervoorstelling op basis van sprookjes van Grimm. De oorspronkelijke versies van de sprookjes zijn duister, maar belangrijker is dat ze ook verbonden zijn met ons collectieve geheugen, herkenbaar en verbazingwekkend als boodschappen uit het onbewuste. Het is verrassend hoe goed ze werken op elektronische muziek. Deze avond brengt I, poor romantic de songs uit de voorstelling en presenteert ze voor u als een concert.

POËZIE: Bernard Wesseling
Auteur van lovend ontvangen romans en dichtbundels waaronder de vorig jaar verschenen dichtbundel ‘& de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal’ en de recent verschenen roman Gezelschapsjongen’.

MUZIEK & TEKST: Hansko Visser (Plan Kruutntoone) & …
“schroeven worden hier niet in het hout gedraaid maar getimmerd. de generaal koosschuur is en de woestijn verdwaald en zijn kamelen zijn gedood. en niets van pauk.”

Hans (Hansko) Visser (stem en harde, cleane gitaar) knipte en plakte uit de brieven van Koos Schuur een korte blues. Libretto van een misschien wel nooit te maken opera. Gehamerde Oestvolskaja-acoorden en een breekbare lijn, door twee muzikanten opgehouden. Voor deze gelegenheid komt-ie waarschijnlijk alleen, maar misschien met Reinier van Houdt.

PERFORMANCE: Ira Brand
PERFORMANCE: Ira Brand – Good Girls and Where It Gets Them
Brand onderzoekt hoe seksuele dominantie en onderwerping gestalte krijgen in de taal. Eerste aanzet voor een voorstelling over de rol die taal speelt in seks, over hoe macht wordt overgedragen wanneer we praten en seks hebben, over hoe taal ons kan onderwerpen o domineren, over trachten te weten wat je wilt.

Ira is een kunstenaar, performance-maker, schrijver en curator. Haar huidige fascinatie is macht en hoe macht wordt geconstrueerd, uitgeoefend, gegeven en behouden – specifiek middels taal, gender en verlangen. Ze is co-director van het Britse kunstenaarscollectief Forest Fringe en studeert momenteel aan DAS Theatre in Amsterdam.