Stichting De Ruimte

De culturele tak van De Ruimte wordt georganiseerd door Stichting De Ruimte. Deze is opgericht op 18 maart 2019 en onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie.
Het beleidsplan over 2021-2022 is hier te vinden.

leiding en bestuur Stichting De Ruimte

Stichting De Ruimte heeft een bestuur dat op afstand staat van de dagelijkse uitvoering. De dagelijkse leiding is in handen van Bart Verbunt en Robert van ‘t Veld

Het bestuur van Stichting De Ruimte krijgt geen vergoeding voor haar beleidstaken, komt gemiddeld drie tot vier keer per jaar samen en bestaat uit de volgende 4 personen:

voorzitter: Shula Tas
secretaris: Tirza de Fockert
penningmeester: Carolyn Muntz
algemeen bestuurslid: Sieto Noordhoorn

Shula Tas is programmamaker, interviewer en schrijver. Ze wil niet kiezen tussen haar duizend interesses en komt daardoor op de leukste plekken; van muziek tot politiek. Ze werkt(e) met onder andere Paradiso, de Rode Hoed, BKB en ROSE Stories en schrijft haar debuutroman bij Uitgeverij Podium. Mede vanwege haar eigen muzikale achtergrond ziet ze het enorme belang van Amsterdamse muzikale en culturele vrijplaatsen zoals De Ruimte. Daarom vindt ze het fantastisch om hier als voorzitter van het bestuur een rol in te spelen. Shula kan zich net zo goed verliezen in scherpe observaties als in (meer en minder) succesvolle woordgrappen.
Shula zal tot uiterlijk 1 november 2022 aanblijven als bestuurslid.

Tirza de Fockert is freelance journalist en antropoloog. Tijdens haar studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam specialiseerde ze zich in sociale geschiedenis, de antropologie van muziek, en identiteitsprocessen in Oost-Europa en de Balkan. Na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in het boekenvak volgde ze in 2012 de Post Academische Dagblad Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierna werkte ze op de stadsredactie van Het Parool en de parlementaire redactie van Het Algemeen Dagblad. In het verleden was ze eindredacteur en journalist voor de muziekwebsite 3VOOR12/Amsterdam en audioredacteur voor het online magazine voor kunst en cultuur hard//hoofd. Ze werkte als freelance journalist, tekstschrijver en communicatiespecialist Tegenwoordig is ze Amsterdams gemeenteraadslid voor Groenlinks.
Tirza zal tot uiterlijk 11 november 2022 aanblijven als bestuurslid.

Tekstjes over Roberto Bruinhard en Carolyn Muntz volgen.

Zittingstermijn bestuur

De leden van het bestuur van Stichting De Ruimte worden voor drie jaar benoemd.

Doel en Activiteiten Stichting De Ruimte
Stichting De Ruimte heeft ten doel het verwerven en beheren van gelden ten behoeve van culturele evenementen (waaronder concerten, lezingen, voordrachten, vertoningen en tentoonstellingen) bij De Ruimte. Uitgangspunten daarbij zijn experiment, avontuur en het samenbinden van genres en disciplines (uit de statuten).

De Ruimte bestaat sinds 3 augustus 2013. In eerste instantie op de Buiksloterdijk, sinds 2015 op de Distelweg 83 te Amsterdam. De Ruimte is een cultureel podium, maar ook een café, restaurant en platenzaak. In het huidige pand worden werkplekken en kantoren verhuurd. Op het podium van De Ruimte ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en het samenkomen van verschillende disciplines en scenes. Er wordt veel jazz en improvisatiemuziek geprogrammeerd, maar ook is er plek voor elektronische muziek, poëzie, dans, lezingen, exposities en anders, met als verbindende factor dat de artiesten op het podium bijzonder, vernieuwend of verbindend zijn. Na een aantal jaar vanuit een DIY-instelling te hebben gefunctioneerd, groeide de behoefte om artiesten fatsoenlijk te betalen. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van Stichting De Ruimte in 2019.

Financiële verantwoording
Stichting De Ruimte wordt structureel (over de jaren 2020 en 2021 ondersteund door het Fonds Podiumkunsten binnen de regeling SKIP/Podiumstartregeling. Daarnaast vraagt de stichting projectsubsidies aan t.b.v. de programmering van De Ruimte. Jaarstukken downloaden kan hier voor 2019 en hier voor 2020.

Privacy Protocol
Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus en zullen uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen of verstrekken. Alle door ons verzamelde persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het doel waarvoor ze aan ons zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Telecommunicatiewet.

Gegevens stichting
RSIN: 8598.45.540
KvK : 74300911
IBAN:  NL13 TRIO 0379 7181 38
BIC: TRIONL2U

OPEN CALL

Always wanted to run your own bar, to host a live recording platform, organize workshops, or do you have an idea that needs a location? This summer, we’re open to ideas. Our café space will not be used nearly enough. And we’ve always been about creating a space for the development of interesting projects. If you’re thinking: I know just the thing, just send us an e-mail: booking@cafederuimte.nl. And let’s talk.

Menu