ALBUM PRESENTATIE: Plan Kruutntoone ‘Wat doen de handen’ + Razorblade Jr.

Tuesday, May 16, start 21:00, Entrance: €9

plan-kruutntoone-foto-erik-smits

Plan Kruutntoone is trots te mogen aankondigen dat we onze  plaatpresentatie  mogen doen in de Ruimte, Amsterdam Noord. Met support van Razorblade Jr. en met de mensen van het Ravivo strijkwartet.

We zijn trots op ons vijfde album, ons eerste vinyl! En blij dat Ivica (die ook meedeed op onze derde plaat) ons, solo, wil inluiden. Luid. Het Ravivo heeft de stukken strijkkwartet op de plaat ingespeeld en wordt nu onderdeel van de set. Het mag van Beckett.

‘..in paniek in de modder zoeken naar de blikopener die mijn leven is maar waarvan kan ik niet hetzelfde zeggen waarvan sinds altijd mijn kleine verdoolde altijd een ontzaggelijke tijd’. (uit samuel beckett, ‘ hoe het is’)

‘Wat doen de handen’ komt uit op vinyl  en als download bij prachtlabel esc.rec.
Het is de vijfde plaat van Plan Kruutntoone . Opgenomen met Dolf Planteijdt in Bergentheim en Amsterdam. Stukken voor ontsporend trio (bassen, slagwerk zelfbouwbanjo en gitaar)  en voor strijkkwartet. Zacht en zorgvuldig en gedwongen keihard over de kop. Teksten van Beckett en Hans. Zingen over ongeborgenheid  en die daardoor deelbaar maken.

Ivica Kosavic komt uit Zagreb, en woont al meer dan twintg jaar in Amsterdam. Hij is de oprichter en voorman van de noiserockband Gone Bald. Solo speelt hij als Razorblade jr. – Hard werken. Veel geluid. Mooi en wringend tegelijk.

www.facebook.com/plankruutntoone
www.plankruutntoone.net
www.escrec.com
razorbladejr.bandcamp.com
gonebald.bandcamp.com

Menu