Voedselverspilling
Nederlandse consumenten gooien ieder jaar voor zo’n € 2,5 miljard aan voedsel weg. Dat is ruim € 150 per persoon, oftewel zo’n 50 kilo. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. Dit betekent dat we gezamenlijk 1,3 MILJOEN kilo eten per jaar weggooien in dit stadsdeel. Het is tijd dat we daar wat aan gaan doen.

Food Surplus Entrepreneurs Network is een organisatie die zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast halen ze goed voedsel op, dat anders in de afvalbakken zou belanden. In Stadsdeel Amsterdam-Noord is er nog geen organisatie is die zich volledig richt op het tegengaan van voedselverspilling. Deze avond is gericht op het bij elkaar brengen van Noorderlingen, met als uiteindelijk doel het ontstaan van een dergelijke organisatie.

Voel jij je geroepen om deze enorme verspilling het hoofd te bieden? Kom dan naar de bijeenkomst in DE RUIMTE op 2 august om 18.30. Dan gaan we samen de strijd tegen de voedselverspilling aan.

Agenda:
1. Introductie door Coby Zephyr Babani (FSE Network NL)
2. Diner van gered voedsel plus documentaire
3. Discussie en brainstorm
5. Borrel

Deze avond is deel twee van drie evenementen, de eerste zondag van juli, augustus en september. Ze zijn gericht op het creeren van meer bewustzijn over verspilling.

Het diner zal worden verzorgd door Parojo Island Foods. Dit koksteam kookt elke zondag bij De Ruimte een gezonde, betaalbare, vegetarische maaltijd.

Mee-eten? Een volledig menu kost €10, waarvan €2 is bestemd voor mede-organisator Zephyr Social Environmental Enterprises, om zo een deel van hun kosten aan de avond te dekken. Aanmelden kan vooraf, door een mail te sturen aan info@cafederuimte.nl.