Ditdit-dada-ditdit – Januari

Friday, January 25, 19:00

ditdit-no-text

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!
//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt Tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt, maar denk in ieder geval aan topinamboer, knolselderij en boerenkool.

MUZIEK: Ernst Glerum solo (contrabas)
Er is geen Nederlandse bassist zo bedreven in en gedreven door zoveel muziekvormen als Ernst Glerum. Naast zijn eigen speelse bandje Glerum Omnibus, is Ernst al decennia de stabiele factor in het roemruchte Instant Composers Pool Orchestra en hij speelt hij regelmatig in bands van Benjamin Herman en Paul van Kemenade. De laatste keer dat hij solo in de Ruimte speelde, kwamen onder andere stukken van Michael Jackson voorbij. Dat belooft wat.

MUZIEK: Leo Svirsky solo (piano)
Met een achtergrond in klassiek piano, richt de Amerikaanse pianist, accordeonist en componist Leo Svirsky zich nu vooral op hedendaagse muziek vanuit zijn woonplaats Den Haag. In Amsterdam kennen we hem ook van zijn inspirerende bijdragen in concerten met improvisatoren als Jasper Stadhouders, John Dikeman en Ab Baars.

POËZIE: Helena Hoogenkamp
Helena Hoogenkamp (1986) is schrijfster en theatermaakster. Haar werk verscheen onder meer in de VPRO Gids, op VPRO Dorst, Eye Exposed, De Optimist en Volkskrant.nl. Ze las voor op Lowlands en de Zwarte Cross en won in 2012 de El Hizjra Literatuurprijs. In 2015 verscheen haar chapbook “Kleine zeemeermin, per ongeluk dood” bij Uitgeverij Wintertuin. In 2017 schreef ze en speelde ze in de dansvoorstelling Bliss van Jasper van Luijk en tourde als onderdeel van Het Wilde Oosten met haar performance Van wie is dit verhaal? Momenteel werkt ze aan een roman die zal verschijnen bij De Bezige Bij.

DANS: Maxime Abbenhues
Het stuk ‘Dwarrelen’ is in samenwerking met de dansers gemaakt door Maxime Abbenhues, derdejaars student aan de Urban Contemporary Dance opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Elk jaar worden de studenten in December in een open opdracht uitgedaagd om een stuk te creëren op locatie in en rondom de Theaterschool. ‘Dwarrelen’ is ontstaan vanuit een zoektocht naar het begrip overgave: hoe kan je je overgeven aan een proces, aan beweging en aan iemand anders? Een stuk over durven te vertrouwen.

Menu