Ditdit-dada-ditdit – Kerst

Friday, December 28, 19:00

ditdit-no-text

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en € 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

NOTA BENE! Dit is een speciale Kersteditie waarin John Pastinaak een klassiek kerstdiner kookt, maar natuurlijk met een twist en groenten in de hoofdrol, zonder al dat vlees (zie onder het menu)

//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!
NOTE this is a special Christmas edition: chef John Pastinaak cooks a traditional christmas dinner, but with a twist and ofcourse without the meat… (see below for the menu)

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Verwacht dit keer een klassiek kerstdiner, maar dan net wat eigenzinniger.

VOOR Carpaccio van gerookte choggiabiet met limoenazijn, geroosterde pitjes en knapperige wintersla
HOOFD ‘Bourguignon de légumes’ van wintergroenten en paddenstoelen, met een smeuïge knolselderpuree en prei-chips
NA Tiramisu met rozenwater en papagaaiensoep

MUZIEK/PERFORMANCE: Alan Purves (percussie) solo
Niemand in Nederland die beschikt over zo’n ongebruikelijk samenstelling aan percussie en niemand die deze instrumenten en instrumentjes zo dwars, humoristisch en mooi laat klinken als de Schotse klanktovenaar Alan Purves. Zijn (solo-) performances zijn altijd een fantastische ervaring.

MUZIEK: Gersom Raams (gitaar) solo
Al jaren componeert en speelt Gersom de meest lyrische, melancholische en knap geconstrueerde muziek en geluiden in zijn huiskamer. Zelden of nooit speelt hij een openbaar solo-concert. Vanavond gebeurt het wel.

POËZIE: Yentl van Stokkum
Yentl studeerde af aan de opleiding Writing for Performance van de HKU. Ze schrijft toneel, hoorspel, poёzie en proza. Daarnaast zit ze in de redactie van online platform Hard//hoofd en regisseerde ze voor het radioprogramma Fluiten in het Donker het hoorspel Lichtblauw. Ze droeg o.a. voor bij Mooie Woorden, Dit zijn de schrijvers, Betweter Festival en de Orde van de Dag.

DANS: TBA

Menu