Ditdit-dada-ditdit – March: Yannis Kyriakides, Luc Ex & Ferry Heijne, Edna Azulay

Friday, March 29, 19:00

ditdit-no-text

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!
//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL.

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt!

MUZIEK: Ferry Heijne (de Kift) & Luc Ex
Een primeur! Voor het eerst treden zanger/gitarist Ferry Heijne en bassist Luc Ex op als duo. Deze onafhankelijke muzikanten hebben een volstrekt eigen stem ontwikkeld in de afgelopen decennia van de muziekgeschiedenis in onder andere de beste twee bands van Nederland: The Ex en de Kift. Speciaal voor ditdit-dada-ditdit spelen ze verschillende liedjes, vooral van de Kift.

MUZIEK: Yannis Kyriakides solo
Deze Cypriotische componist en geluidskunstenaar is wereldwijd gewaardeerd door zijn vernieuwende ideeën en intrigerende composities. Hij is op dit moment druk bezig met ‘Manual for the Forgetting of Language’: een semi-geïmproviseerd/gecomponeerd stuk met geprojecteerde tekst en elektronica. Tijdens deze ditdit-dada-ditdit editie zal hij het laten horen.

POËZIE: Edna Azulay
Edna (1995) schrijft poëzie en toneel. Droeg eerder voor op plekken als Notes of a Dirty Old Man, Frontaal en Dichters in de Prinsentuin. Mocht afgelopen winter met 8 andere HKU-studenten naar Rabat met hun stuk Don’t Kill Your Darlings (een kritiek op romantiek en neoliberalisme, gebaseerd op Leonce en Lena van Georg Büchner), waarin ze een feministische Lena met bontmuts en tutu speelde. Momenteel schrijft ze bij Likeminds aan een toneelstuk dat iets te maken heeft met de Wallen.

PERFORMANCE/MUSIC: Ryosuke Kiyasu (Japan)
De muzikale achtergrond van deze Japanse muzikant en performer ligt in punk en experimentele jazzmuziek. Zijn solo-optredens op snare-drum zijn hoogst intrigerend en vooral bijzonder explosief.

Menu