Ditdit-dada-ditdit: Commune N: EVOS + Mascha Van Nieuwkerk + Glaswerk + Sayonara Stutgard

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 19,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!
An intimate entanglement of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 19,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!
WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL
19:00: deuren open 
19:00: start diner
19:45: aanvang eerste performance
DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord.

MENU
VOOR Soep van gerookte prei met zuurdesembrood
HOOFD Tarte tatin van gekarameliseerde witlof met doperwtencreme en spitskoolsalade
NA Rabarbertaart met vanilleyoghurt

LINE-UP:
COMMUNE N: EVOS
MASCHA VAN NIEUWKERK
GLASWERK
SAYONARA STUTGARD

COMMUNE N: EVOS
Op 29 april voeren Julie Kurris (stem) en COW Shift Z (elektronica) in De Ruimte het geluidswerk EVOS uit. Zij maakten voor ditdit-dada-ditdit een live-versie van dit project van Commune N.

Commune N is een collectief dat (vertaalde) literatuur een wisselwerking laat aangaan met nieuwe muziek. Voor hun eerste productie heeft Julie Kurris fragmenten uit de roman ‘Een van ons slaapt’ van Josefine Klougart ingesproken. De opnames zijn door componist COW Shift Z op muziek gezet. De vertaling en bewerking van de tekst is van Michal van Zelm. Het werk kan worden beluisterd op Bandcamp:

https://communen.bandcamp.com/album/evos

MASCHA VAN NIEUWKERK
Met haar vrije, energieke speelstijl, waarin ritme en improvisatie een grote rol spelen, behoort de jonge celliste Mascha van Nieuwkerk tot een nieuwe generatie muzikanten die met hun instrument in de hand muzikale barrières doorbreken. Als een van de oprichters van Fuse, de vaste huisband van het tv-programma Podium Witteman, specialiseerde ze zich in het maken van eigenzinnige bewerkingen van stukken uit het klassieke, folk en jazz repertoire. Ze viel op met spraakmakende tv-optredens zoals haar intieme instrumentale versie van het lied ‘Trois beaux Oiseau du Paradis’ van Ravel na de aanslag op de Bataclan in Parijs, haar vertolking van de beroemde cello solo uit het tweede piano concert van Brahms en haar samenwerkingen met Reinbert de Leeuw en componist Gabriel Prokofiev.

Mascha van Nieuwkerk – Cello

GLASWERK
De performance Glaswerk van danseres Vera Goetzee en componist Jochem Braat onderzoekt de fragiliteit van onze natuur door  op zoek te gaan naar het geluid van water en glas. De glazen breekbaarheid  en beweeglijkheid van water hebben beide hun eigen magie. Water past zich aan, gaat daar waar ruimte is, terwijl glas breekt. Dit komt niet alleen terug de muziekcompositie van maar ook in de lichaam, die samenkomt in een experimentele, mystieke performance. 

Glaswerk reflecteert op de alsmaar meer overstromende wereld, de zeespiegel in een glas water als metafoor. Glaswerk is een eerste try-out naar een langere performance installatie. “ 

SAYONARA STUTGARD
Sayonara is dichter en mede-oprichter van Uitgeverij Chaos die ruimte geeft aan de verhalen van vrouwen, mensen uit de LHBTQI+ gemeenschap en mensen met een migratieachtergrond. Ze heeft de afgelopen jaren veel literaire evenementen geprogrammeerd in Amsterdam en Utrecht en haar eigen werk verscheen in menig bloemlezing.

Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.