Ditdit-dada-ditdit
FriSep 30, 2022
19:00
De Ruimte
Distelweg 83, 1031 HD Amsterdam

An intimate entanglement of food, dance, music, poetry and theatre. € 19,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

RESERVE YOUR TICKETS FOR FOOD & PERFORMANCES VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: doors open
19:00: start dinner
19:45: first performance

DINNER: Tim Sprangers / John Pastinaak
As always, Tim cooks with seasonal vegetables, herbs and fruit, preferably from vegetable gardens in Amsterdam-Noord.

MENU
VOOR Gerookte pastinaakmousse met gekleurde bieten en gemarineerde amandeltjes
HOOFD Risotto van zwarte rijst met gepofte pastinaak, dragonroom en savooikool
NA Pastinaakcake met anijs, citroenroom en maanzaad

LINE-UP:
EVA HOOGLAND / GIRAY GÜRKAL
SANDER VEENHOF
DOMENIK NAUE / HO YUHAN ASHLEY
ASHA KARAMI

EVA HOOGLAND
Eva Hoogland is als zangeres gespecialiseerd in Turkse volksmuziek en vrije improvisatie. Haar repertoire komt uit diverse Turkse regio’s met een voorkeur voor Oost-Anatolische liederen. Eva komt uit een muzikaal gezin, als dochter van fortepianist Stanley Hoogland en zus van improvisator Oscar Jan Hoogland, met wie ze deel uitmaakte van psych/funk/folkband 69AY.


GIRAY GÜRKAL
Giray Gürkal is een veelzijdige gitarist uit Istanbul met een grote voorliefde voor experiment en improvisatie, maar ook voor traditionele muziek. Met Eva Hoogland speelt hij in meerdere groepen. Hun duo legt zich toe op traditionele Anatolische muziek.

SANDER VEENHOF
Wie de digitale wereld het liefst buiten de deur wil houden, kan het best uit de buurt blijven van Sander Veenhof. Al een decennium lang zoekt hij de grenzen op van het semi-digitale domein, zowel in praktische, ethische en visuele zin. Al gaat het daarbij vooral om een zoektocht naar de ondergrens, naar het minimale. Met hoe weinig visueel spektakel valt er toch een punt te maken? Welke cruciale aspecten in de interactie kunnen worden geschrapt? In het AR universum dat Veenhof de wereld in helpt doe je ongevraagd mee. En z’n onterecht optimistische kijk op onze toekomst buiten de metaverse is aanstekelijk.

 

ASHA KARAMI
Asha Karami schrijft poëzie, toneelstukken en essays en werkt samen met Johan van Dijke aan poëziefilms. Ze debuteerde met de dichtbundel Godface (De Bezige Bij, 2019). Godface werd genomineerd voor Herman de Coninckprijs, Grote Poëzieprijs en E. du Perronprijs. Asha was writer in residence aan de Jan van Eyck academie in 2020-21. Momenteel doet ze onderzoek naar mensen en gemeenschappen die buiten de maatschappelijke structuren leven, of proberen te leven. Naast het schrijven werkt ze als jeugdarts.

DOMENIK NAUE / HO YUHAN ASHLEY: EULOGY
Ho Yuhan Ashley is een Singaporese kunstenaar die werkt vanuit het perspectief van beweging. Haar werk speelt zich af tussen performance, creëren, schrijven, grafisch ontwerp, experimenten met geluid, film en scenografie. Ze is momenteel bezig met tijd, toegang, verantwoordelijkheid en hoe we samenleven, naast een aanhoudende obsessie met compositie.

Domenik Naue is een transmediale kunstenaar met een achtergrond in turnen, dans en theater. Hij groeide op in Weimar, Duitsland, omringd door allerlei culturele instellingen, wat soms intimiderend was, maar ook zijn interesse in het creëren en ervaren van kunst stimuleerde. Zijn werk(en) combineert fysieke beweging, muziekcompositie, grafisch ontwerp en video.

Vanavond presenteren zij hun project Eulogy.

Project Eulogy
is a living archive of our collected residue, meandering within intersecting temporalities. Each iteration is developed alongside our current collaborative processes. Its body shape-shifts with every step, inviting new discards to memorialise, and gently releasing others from documentation. This is a space carved out for speculative realities – the things we’ve left behind on trains, three-quarter-ideas, dreams from which only one sound lingers, pocket lint. Will you bring flowers to say goodbye?

Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds Podiumkunsten.