Vrijdag 31 mei, 19:00
ditdit-no-text

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!
//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Het menu wordt binnenkort bekend gemaakt!

MUZIEK: Anne LaBerge (dwarsfluit) & Ig Henneman (altviool)
Een duo-optreden van Les Grandes Dames van de improvisatiemuziek leidt zonder twijfel tot inspirerende klanken en bezwerend samenspel. Anne LaBerge (fluiten) en Ig Henneman (altviool) onderzoeken al decennia het gehele spectrum van de experimentele muziek in binnen- en buitenland.
annelaberge.com / stichtingwig.com

AUDIOVISUELE VOORDRACHT: Willem Claassen
In de kleine literaire voorstelling ‘Beungening’ neemt schrijver Willem Claassen zijn toeschouwers mee naar zijn semi-fictieve geboortedorp. Aan de hand van korte verhalen, foto’s en enkele audiofragmenten schetst hij een wereld die niet meer de zijne is, maar waar hij ook niet helemaal los van komt. ‘Beungening’ gaat onder meer over kleuterverliefdheid, de Bhagwanbeweging, eeuwige versprekingen en een dwerg.
modderenlijm.nl

MUZIEK: Oleg Fateev (bayán (Russische accordeon) / zang)
Toen de Moldavische Oleg Fateev op 29-jarige leeftijd naar Nederland vertrok en in de buitenlucht zijn vaderlandse liederen speelde, werd hij al snel ontdekt. Nu speelt hij in de grootste theaters en op beroemde festivals met de meest uiteenlopende muzikanten. In de Ruimte speelt en zingt Oleg eigen liederen van zijn net verschenen cd ‘After Silence’ en 100 jaar oude Russische tango.
www.oleg.nl

SPOKEN WORD: Margo van de Linde
Als spoken word performer mengt Margo moeiteloos script met improvisatie. Het meerendeel van wat ze op het podium laat horen is geïnspireerd op de plek en de mensen die er zijn. In de vorm speelt ze met een variëteit van ritmes, inhoudelijk is oprechtheid haar belangrijkste drijfveer. Als artiest combineert Margo improvisatie en conversatie, zoals bijvoorbeeld te zien is in haar theaterstukken Translating Lola en Improvised Feminism. Verder cureert ze de maandelijkse avond Subculture Cabaret, waar acts uit zeer uiteenlopende Amsterdamse scenes en disciplines samenkomen.
www.margovandelinde.com

Menu