Vrijdag 25 oktober, 19:00, entree € 12,50 / entree + driegangendiner € 29

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!
//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!

WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord.

Menu:
VOOR Herfstsalade van aardperen, appelbalsamicostroop en biet
HOOFD Geroosterde bloemkool op boterzachte puree, biologische pompoen en amandelen
NA In rozenwater geblancheerde appel met citroenyoghurt

MUZIEK: Oğuz Büyükberber (basklarinet)
De bezwerende muziek van deze basklarinettist is een amalgaam van hedendaagse muziek, jazz en invloeden van zijn Turkse achtergrond. De mensen met wie Oğuz samenwerkte is indrukwekkend, zoals John Zorn, Butch Morris, Simon Nabatov en het Kairos String Quartet. Zijn platen kwamen onder meer uit bij ECM en Blue Note. Hij is een bijzondere spil in de Amsterdamse muziekscene waar hij in verschillende werelden een belangrijke rol speelt.

https://www.oguzbuyukberber.com/

MUZIEK: Joost Buis (trombone) en Felicity Provan (trompet en zang)
Deze twee hartgrondige muzikanten zijn al decennia veel initiërende en gevraagde muzikanten in de jazzscene van Amsterdam. Beiden speelden vaker in de Ruimte tijdens de Space is the Place serie, maar niet eerder als duo. In het spel van zowel Joost als Felicity klinkt de zucht naar avontuur, met kinderlijke fantasie, vrolijkheid en speelsheid, maar ook met ernst en bloedmooie klanken. Het elkaar goed aanvoelen vormt de basis van een goede improvisatie.

https://felicityprovan.com/
https://joostbuis.com/

PERFORMANCE / LEZING: Esmee Geerken
Kunstenaar en wetenschapper Esmee Geerken doet haar doctoraat aan the Royal Netherlands Institute for Sea Research (NIOZ). For Ditdit-dada-ditdit zal ze spreken over eencellige zeeorganismen die foraminifera heten. Hierbij meandert ze, met grote sprongen in de tijd, langs de evolutie van de architecteur, bezien vanuit een geologisch perspectief.
 
https://www.tippingpointahead.nl/scientist/esmee-geerken/

VOORDRACHT / THEATER: Laura Mentink
Laura Mentink is toneelspeler, schrijver en maker. Ze studeerde in 2007 af aan de Arnhemse Toneelschool en speelde o.a. bij NT Gent, Hotel Modern, Bonheur, ’t Barre Land en Maatschappij Discordia. Voor Ditdit-dada-ditdit maakt ze een theatrale performance van teksten van haar hand.

http://lauramentink.nl/

Menu