Vrijdag 27 september, 19:00, entree € 12,50 / entree + driegangendiner € 29

Een innige verstrengeling van diner, dans, muziek, poëzie en theater. Een avond waarin een kakelvers seizoensgebonden diner en performances één worden. Slechts € 16,50 voor drie gangen en 12,50 voor alle optredens. Laat de kok op tijd weten als je komt!

//
A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and theatre. € 16,50 for three courses and 12,50 for all the performances. An evening where a great, season based dinner and performances become one. Please contact the chef on time!
 
WIL JE MEE-ETEN? RESERVEER DAN SPOEDIG VIA DITDITDADADITDIT@CAFEDERUIMTE.NL
 
19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance
 
DINER: Tim Sprangers / John Pastinaak
Zoals altijd kookt tim met groenten, kruiden en fruit van het seizoen en het liefst uit moestuinen in Amsterdam-Noord. Het menu:
 
VOOR: Gerookte pompoensoep met gefrituurde salie
HOOFD: Lasagne met een knolselderij-bechamel en bietjes uit de tuin
NA: Verse appeltaart met verveineyoghurt
 
 
MUZIEK: Marielle Groven
De Canadese componist, improvisator, violiste en pianiste Marielle Groven woont momenteel in Amsterdam. Ze heeft een intense benaderingswijze en performance. ‘Haar muziek, zowel gecomponeerd als geïmproviseerd, zet de schoonheid en complexiteit van rauwe geluiden voor het voetlicht’. Vanavond speelt ze een solo met invloeden van art-rock, stoner metal, drone en freak folk invloeden.
 
http://www.mariellegroven.ca
 
VOORDRACHT / THEATER: Laura Mentink
Laura Mentink is toneelspeler, schrijver en maker. Ze studeerde in 2007 af aan de Arnhemse Toneelschool en speelde o.a. bij NT Gent, Hotel Modern, Bonheur, ’t Barre Land en Maatschappij Discordia. Voor Ditdit-dada-ditdit maakt ze een theatrale performance van teksten van haar hand.
 
http://lauramentink.nl/
 
MUZIEK: Sanem Kalfa
Bijzonder aan de Turkse zangeres Sanem Kalfa is dat ze haar indrukwekkend zuivere en hartverwarmende stem als instrument gebruikt om volstrekt eigen muziek te maken. Hierbij maakt ze gebruik van haar Turkse achtergrond, maar ook haar liefde voor improviseren en de samenwerking met uiteenlopende muzikanten.
 
https://sanemkalfa.com/
 
PERFORMANCE: Antonia Steffens
Dans- en performanceplatform WhyNot presenteert An Attendee, een werk in ontwikkeling van School for New Dance Development-alumnist Antonia Steffens. Antonia werkt vanuit beweging, filosofie en beeldende kunst. Met An Attendee onderzoekt ze verschillende manieren van aanwezig zijn: door beweging, door je te verhouden tot je omgeving, door betekenis te genereren van binnenuit en door gebruik te maken van holografische principes. In deze ruimte wordt de aanwezige een choreograaf van energie en het lichaam van de performer een drager om deze veranderingen te volgen en te documenteren.
Menu