Amsterdam is een stad die barst van het talent. DE RUIMTE geeft muzikanten, kunstenaars en artiesten een plek om zich in vrijheid te ontwikkelen en de confrontatie aan te gaan met een publiek. DE RUIMTE biedt deze makers een werkplek en een podium. We geloven dat cultuur niet duur hoeft te zijn en willen daar een plek voor creëren waar mensen makkelijk naar binnen stappen en zich snel op hun gemak voelen. Deze plek is financieel en inhoudelijk onafhankelijk.

De makers die in DE RUIMTE gevestigd zijn moeten inspiratie kunnen vinden bij elkaar. DE RUIMTE geeft ze de mogelijkheid om samen te werken en grotere projecten aan te gaan, zonder ze daartoe te dwingen. DE RUIMTE wil een bijdrage leveren aan hun individuele ontwikkeling en succes en geeft ze de kans om zich sterk te maken als collectief.

Voor ons publiek is DE RUIMTE een plek waar altijd iets gebeurt. Overdag is het zowel atelier als huiskamer. Je kunt er in een ongedwongen sfeer de krant lezen, mensen ontmoeten, studeren of achter een laptop werken. Je komt in aanraking met het werk van kunstenaars op een plek die minder intimiderend is dan een museum, waar de grenzen tussen kunstwerk, maker en publiek niet absoluut zijn. ’s Avonds is DE RUIMTE een podium voor muziek, literatuur, film, debat, poëzie en kunst. Dit podium is laag genoeg om toeschouwers de kans te geven om er zelf op te klimmen.

DE RUIMTE verrast, vervreemdt, schokt en verbaast. DE RUIMTE slaat een brug tussen makers en publiek, werkplek en expositieruimte, podium en huiskamer, inhoud en adrenaline, tevreden en content.

Menu