19-09 DITDIT-DADA-DITDIT

DITDIT-DADA-DITDIT

Tuesday, September 19, 19:00, € 24,50 / € 10

ditditdadaditdit-notext-square2

Een innige verstrengeling van eten, dans, muziek, poëzie en performance. Slechts € 24,50 voor drie gangen en vijf korte optredens. Heb je al gegeten en wil je enkel de optredens meemaken? Dan betaal je € 10. // A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and performance. € 24,50 for three courses and five short performances. Already had dinner? Then it’s € 10 for all the performances.

GRAAG RESERVEREN! MAIL NAAR INFO@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

ETEN: John Pastinaak at De Verkeerstoren
John Pastinaak at De Verkeerstoren aka Tim Sprangers kookt en serveert een drie-gangenmenu voor en tussen de performances door. Het diner is gebaseerd op kakelverse seizoensgroenten die in de ochtend zijn geoogst.

MUZIEK: Saartje van Camp – solo
Cellist Saartje van Camp, bekend door haar werk met Spinvis, doet één van haar zeldzame solo-optredens.

PERFORMANCE: Karlijn Hamer & Mathijs De Valk
ZOG (moedermelk) is de poëtische istallatie van de winnaar van de Amsterdam Fringe Silver Award 2016 (COLLAPS). Karlijn Hamer (stem) en Mathijs de Valk (electronics) presenteren een concert met één geluid. Hoeveel kun je doen met één geluid?

MUZIEK: Goncalo Almeida (contrabas)+Raoul van de Weide (contrabas)
Ontmoeting van twee vooraanstaande bassisten uit de hedendaagse Nederlandse improvisatiescene: Goncalo Almeida (Lama / Spinifex / Albatre / etc.) uit Rotterdam/Portugal en oude rot Raoul van de Weide, de drijvende kracht achter de OORSPRONG Curators Serie.

POËZIE: Daniël Vis
Daniël Vis (1988) schrijft gedichten en treedt op. Hij publiceerde in onder meer Strak!, Het Liegend Konijn en Plebs. In februari 2014 won hij het NK Poetry Slam, hij stond op podia als iPoetryLive, Lowlands, het Gedichtenbal, Grasnapolsky, MidSummer Festifarm en de Zwarte Cross. In april 2014 verscheen zijn debuutbundel crowdsurfen op laag water bij uitgeverij Prometheus.

DANS: Festival WhyNot presenteert Charlotte Mathiessen
Charlotte Mathiessen is een jonge dans kunstenares afgestudeerd aan de Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten in 2016. Zij werkte als danseres met Liat Waysbort, ICK Amsterdam en de Bite Bullet Dance Company. Naast haar werk als danseres richt zij haar focus ook op het maken van eigen werk samen met het dans collectief Cronos en als solo kunstenares.

Innocence is Kinky is een concert van het lichaam, een ‘one-woman-show’ waarin dans, tekst en muziek een geheel vormen. Wanneer beweging te abstract wordt nemen de woorden over en wat we niet in woorden kunnen vatten verteld het lichaam. Charlotte zoekt naar de balans tussen geven en nemen, dankbaar zijn en altijd meer willen en brengt tot uitdrukking hoe we alleen door constante beweging overeind kunnen blijven.

Geplaatst in Home, Programma