20-12 DITDIT-DADA-DITDIT

DITDIT-DADA-DITDIT

Wednesday, December 20, 19:00, € 24,50 / € 10

ditditdadaditdit-notext-square2

Een innige verstrengeling van eten, dans, muziek, poëzie en performance. Slechts € 24,50 voor drie gangen en vijf korte optredens. Heb je al gegeten en wil je enkel de optredens meemaken? Dan betaal je € 10. // A tight embrace of food, dance, music, (Dutch) poetry and performance. € 24,50 for three courses and five short performances. Already had dinner? Then it’s € 10 for all the performances.

GRAAG RESERVEREN! MAIL NAAR INFO@CAFEDERUIMTE.NL

19:00: deuren open / eerste gang
19:30: aanvang eerste performance

MUZIEK: Tony Roe
Pianist Tony Roe behoort tot de meest vooruitstrevende muzikanten van deze tijd. De pianist ontwikkelt met zijn band ‘Tin Men And The Telephone’ nieuwe vormen van muziek (maken), waarin hij op interactieve wijzen en met allerlei vormen van multimedia zijn publiek betrekt. Daarnaast zoekt Tony het muzikale in het niet-muzikale. Het loeien van koeien, voicemails, gehijg van tennisters: ze vormen de basis van composities. Hierin schopt hij niet zelden tegen autoriteiten of speelt hij met de absurditeit van de maatschappij.

In 2011 bracht Tin Men And The Telephone de cd ‘Very Last Christmas’ uit. Speciaal voor ditdit-dada-ditdit geeft Tony opnieuw een verfrissende blik op het kerstfeest.

POËZIE: Bernard Wesseling
Auteur van lovend ontvangen romans en dichtbundels waaronder de vorig jaar verschenen dichtbundel ‘& de dag ligt open als een ei in zijn gebroken schaal’ en de recent verschenen roman Gezelschapsjongen’.

DANS: Festival WhyNot presenteert Charlotte Mathiessen
Charlotte Mathiessen is een jonge dans kunstenares afgestudeerd aan de Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten in 2016. Zij werkte als danseres met Liat Waysbort, ICK Amsterdam en de Bite Bullet Dance Company. Naast haar werk als danseres richt zij haar focus ook op het maken van eigen werk samen met het dans collectief Cronos en als solo kunstenares.

Innocence is Kinky is een concert van het lichaam, een ‘one-woman-show’ waarin dans, tekst en muziek een geheel vormen. Wanneer beweging te abstract wordt nemen de woorden over en wat we niet in woorden kunnen vatten verteld het lichaam. Charlotte zoekt naar de balans tussen geven en nemen, dankbaar zijn en altijd meer willen en brengt tot uitdrukking hoe we alleen door constante beweging overeind kunnen blijven.

MUZIEK: Remco Menting en Jornt Duyx

Slagwerker Remco Menting (1987) heeft een veelzijdige achtergrond die varieert van rock tot vrije jazz. Bekendheid geniet hij vooral van het trio Kapok (hoorn, gitaar, percussie), dat nog steeds tot de meest verfrissende jazzbandjes in Nederland behoort. Met zijn zelfontworpen drumkit klinkt Remco als geen enkele andere slagwerker. Dit is alleen nog maar versterkt door het toevoegen van een vibrafoon en effecten afgelopen jaar. Jornt Duyx (1983) werkt als componist, producer en multi-instrumentalist in verschillende projecten. Geïnspireerd door een breed scala aan muziekstijlen legt hij met zijn muziek dwarsverbanden hiertussen. Hij gebruikt elementen van zowel strakke composities als vrije improvisatie, waarmee hij, samen met zijn vaardigheden op verschillende instrumenten en electronica, zijn muzikale ideeën vorm geeft met maar weinig beperkingen. Na één keer eerder samen gespeeld te hebben, waarbij 100% werd geïmproviseerd, besloten Jornt en Remco dat dit absoluut voor herhaling vatbaar was. Dit keer zal opnieuw improvisatie centraal staan

Geplaatst in Home, Programma